Romanian

Învățarea bazată pe joc

În noiembrie 2020 am oferit un nou program  Coaching DIGIT pentru profesorii din Romania, alături de Jenni Sipola, profesor si tutor digital din Vantaa, Finlanda. Unul dintre “efectele” programului si care ne-a surprins: 40 de profesori din Sibiu au participat, printre instrumentele testate era și Loru Games; la 3 saptamani dupa program în platforma Loru …

Învățarea bazată pe joc Read More »

Coaching Digital- gamificare și învățare sustenabilă

În 2019, într-un liceu din Vantaa, am asistat alături de profesori din europa la o lecție de filozofie. Profesorul a ales sa predea un bloc ( o serie de lecții cu durata de 5-6 saptamani) utilizând jocuri video (diferite) iar elevii urmau să țină un jurnal de reflecție și învatare, individuală si de grup. In …

Coaching Digital- gamificare și învățare sustenabilă Read More »

Învățarea bazată pe intuiții 20/21

„Antrenarea creativității de zi cu zi înseamnă practicarea intuiției care poate avea loc atunci când ne antrenăm mintea să privească lucrurile din perspective diferite” (Lonka, 2018) În 2020, profesorii s-au adaptat cu o viteză incredibilă, acum ne uităm la proces cu “încetinitorul” (profesorul ca cercetător activ), astfel încât să putem vedea cum permitem improvizația în …

Învățarea bazată pe intuiții 20/21 Read More »

Invatarea vizibila

Planificare, planificare, planificare Unul dintre factorii de succes ai educației finlandeze este educația clinică a profesorilor (clinical based learning). Începând cu primii ani de facultate, studenții-profesori învață direct în școli.  Astfel, cand termina facultatea si se pot angaja într-o școală, au deja 2 ani în care au invatat direct in școli, alături de profesori-tutori. In …

Invatarea vizibila Read More »

Profesorul vizibil

“You can have emotionally developed students by having emotionally developed adults around them” ( K Lonka) In acest articol abordam cum îsi organizeaza profesorul spațiu(propriu) fizic astfel incat sa fie “vizibil” elevilor. Modul de iti cauta optim pozitia si acordarea atenției pe cum te regasesti fizic în spațiul de predare-invatare, este valabil atat in clasa …

Profesorul vizibil Read More »

Invatarea “Flux”

Ergonomia spatiului de invatare ( organizare & infrastructura) Vorbim de dotarile “necorespunzatoare” ale salilor de clasa in “scenariul” galben/rosu sau in situatia educatiei hibride. As propune o schimbare de perspectiva asupra obstacolului. In programul Coaching Digit experimentam dotari CORESPUNZATOARE si folosim situatia actuala pentru a deschide invatarea catre educatia secolului 21. Cu alte cuvinte nu …

Invatarea “Flux” Read More »

Clasa vizibilă

Intr-un act de invatare, adresam 5 nevoi umane de baza ( Deci& Ryan& Martela) 1. COMPETENCE ” I succeeded. Yes I can! ”2. AUTONOMY ”I was heard. I was involved!”3. RELATEDNESS ”My teacher likes me. ”4. GIVING HELP. ”I helped my classmate. 5. Mă vede/ așadar știu cum învăț In acest articol inspirat de cursul …

Clasa vizibilă Read More »

Scroll to Top