COA – Competente de Coaching pentru profesori: Transformarea invatarii intr-o educatie cu beneficii pe termen lung!

„Nu poți prezice rezultatul dezvoltării umane; tot ce poți face este – precum un fermier – să creezi condițiile în care oamenii să înflorească. Când ne uităm la transformarea educației … este vorba despre personalizarea acesteia conform circumstanțelor dvs. și personalizarea acesteia pentru persoanele cărora le predați de fapt.” (Sir Ken Robinson, 2006 TED Talk)

Despre curs

Viziunea cursului: Intr-o perioada de distantare fizica, deschidem scolile catre educatia secolului 21

  • curs aplicat si experimental -profesorul va testa, reflecta si alege instrumentele care sa transforme procesul de invatare (si predare) dintr-unul “trunchiat”, intr-un proces de invatare/predare holistica (completa)
  • Experimentarea invatarii/predarii in cooperare ( cu familii/ membri ai comunitatii, alti profesori) etc! (* masuri “de redresare” considerate importante conform studiului UNICEF Aprilie 2020 – “Evaluarea Rapida a situatiei Copiilor si familiilor.”)

“Coaching Teachers for Wellbeing” program de formare a profesorilor împreuna cu furnizorul european de formare EUNEOS OY Finlanda 

Cursul va fi finalizat prin Certificat de participare eliberat de EUNEOS OY Finlanda 

Acest Curs a pornint de la bunele practici observate in scolile finlandeze in perioada invatarii la distanta, adaptate contextului educational si cultural romanesc. Pentru practica, instrumentele din curs sunt adaptate contextului hibrid (atat in clasa, cat si la distanta).

Cu ce vei ramane la final de curs?

– Profesorii participanti vor experimenta ca intr-un laborator( Living Lab) competetele si metacompetentele sec 21 la clasa
– 5 COMPETENTE ancorate in standardul ICF (International Coaching Federation) care vin in sprijinul profesorului

Programul cursului

Un curs intensiv de 25 de ore care va oferi:

Cadrul de reflectie asupra instrumentelor si solutiilor adoptative din perioada de educatie hibrida, pentru a putea selecta si adapta metode si instrumente potrivite noii educatii- profesorul ca si cercetator activ
Exersarea adaptabilitatii predarii/invatarii intr-un context de schimbari continue, rapide
Dezvoltarea a 5 competente de coaching care sa te sustina in educatia secolului 21
Asezarea viziunii actului de predare/invatare, astfel incat nu doar sa supravietuiesti perioadei de educatie hibrida (pandemiei COVID 19) ci sa transformi educatia si invatarea in beneficii pe termen lung.
Programul include la final vizita virtuala a unei scoli din zona metropolitana Helsinki.

Modul 1

Cum predam perseverenta (1saptamana)

Modul 2

Cum predam compasiunea de sine si empatia (2saptamana)

Modul 3

Cum predam flex-abilitate/cadrul de invatare  (3 saptamana)

Modul4

Cum predam Self leadership – eficienta, eficacitate si managementul propriu (4a saptamana)

Logistica

Utilizarea platformei online pentru invatare in propriul ritm, si sustinut in propria reflectie pas cu pas, organizarea invatarii in grup ( peer learning), pregatirea pentru cele 4 intalniri LIVE, si pentru invatarea profunda reflectia la final de modul si observarea procesului in mediul real, propria clasa.

Echipa programului

Andreea Gatman – ICF certified Coach , ICF Team Certified Coach, EUNEOS Trainer: Noi medii de învățare, Dezvoltarea Școlii, Curriculum Integrat, Competențe și Strategii de Coaching pentru profesori, Învățarea prin Leadership si Embodiment

Tonya Aurto  (administrator școala Vantaa, Finlanda)

Lauri Jantti – artist, suport educatie speciala, facilitator educational

Împreună cu echipa EUNEOS OY Finlanda.

Ai un grant ERASMUS?

Daca ai un GRANT Erasmus si Agentia Nationala considera aceasta cheltuiala eligibila, ia legatura cu noi si poti urma acest curs ca un pre modul pentru unul din cursurile EUNEOS din Finlanda (cursul: “Stragegii de coaching pentru scoli” – predarea in echipa, sau strategii pentru clasa)

COA – Competente de Coaching pentru profesori: Transformarea invatarii intr-o educatie cu beneficii pe termen lung!

Would you like to join us?

Clear
Scroll to Top