COA-RO

Competente de Coaching pentru profesori: Transformarea invatarii intr-o educatie cu beneficii pe termen lung!

(curs bazat pe bune practici observate în școlile finlandeze & curriculum competentelor secolului 21)

Fotografie de cottonbro pe Pexels.com

„Nu poți prezice rezultatul dezvoltării umane; tot ce poți face este – precum un fermier – să creezi condițiile în care oamenii să înflorească. Când ne uităm la transformarea educației … este vorba despre personalizarea acesteia conform circumstanțelor dvs. și personalizarea acesteia pentru persoanele cărora le predați de fapt.” (Sir Ken Robinson, 2006 TED Talk)

Despre curs

Viziunea cursului: Intr-o perioada de distantare fizica, deschidem scolile catre educatia secolului 21

 • curs aplicat si experimental -profesorul va testa, reflecta si alege instrumentele care sa transforme procesul de invatare (si predare) dintr-unul “trunchiat”, intr-un proces de invatare/predare holistica (completa)
 • Experimentarea invatarii/predarii in cooperare ( cu familii/ membri ai comunitatii, alti profesori) etc! (* masuri “de redresare” considerate importante conform studiului UNICEF Aprilie 2020 – “Evaluarea Rapida a situatiei Copiilor si familiilor.”)

“Coaching Teachers for Wellbeing” program de formare a profesorilor împreuna cu furnizorul european de formare EUNEOS OY Finlanda 

Cursul va fi finalizat prin Certificat de participare eliberat de EUNEOS OY Finlanda 

Acest Curs a pornint de la bunele practici observate in scolile finlandeze in perioada invatarii la distanta, adaptate contextului educational si cultural romanesc. Pentru practica, instrumentele din curs sunt adaptate contextului hibrid (atat in clasa, cat si la distanta).

Cu ce vei ramane la final de curs?

Profesorii participanti vor experimenta ca intr-un laborator( Living Lab) competetele si metacompetentele sec 21 la clasa

5 COMPETENTE ancorate in standardul ICF (International Coaching Federation) care vin in sprijinul profesorului

Tematica cursului

Un curs intensiv de 25 de ore care va oferi:

 1. Cadrul de reflectie asupra instrumentelor si solutiilor adoptate in perioada de educatie hibrida, pentru a putea selecta si adapta metode si instrumente potrivite cadrului lor (clasa, elevi,etc) – profesorul ca si cercetator activ
 2. Exersarea adaptabilitatii predarii/invatarii intr-un context de schimbari continue, rapide
 3. Dezvoltarea a 5 competente de coaching care sa te sustina in educatia secolului 21
 4. Asezarea viziunii actului de predare/invatare, astfel incat nu doar sa supravietuiesti perioadei de educatie hibrida (pandemiei COVID 19) ci sa  transformi educatia si invatarea in beneficii pe termen lung.

Modelul de formare este cel al “Action Learning” ( D. Kolb)

Programul cursului

Module 1 – Cum predam perseverenta (1a saptamana)
Module 2 – Cum predam compasiunea de sine si empatia (2a saptamana)
Module 3 – Cum predam flex-abilitate/cadrul de invatare  (3a  saptamana)
Module 4 – Cum predam Self leadership – eficienta, eficacitate si managementul propriu (4a saptamana)

 1. Parcurgerea fiecarui modul: aprox. 3 ore saptamanal
 2. Parcurgerea procesului din sesiunile LIVE (1.5 ore – OBLIGATORIU ca proces de urmat)
 3. Evaluare si reflectie post modul individuala si de grup (1.5 h per modul)
 4. Vizita virtuala scoala zona metropolitana Helsinki (1 ora) cu aplicabilitate invatarea in contextul educatiei “hibrid” (si la distanta si fizic in clasa)

Total: 25 de ore

Cum lucram:

 • Toate materialele sunt disponibile in clasa virtuala
 • Fiecare modul va fi ridicat in saptamana corespunzatoare pentru invatare individuala
 • 4 sesiuni de practica si evaluare, in care se va exersa invatarea in grup (peer learning) si se va primi feedforward de la trainer.coach& participanti
 • 4 sesiuni LIVE – o sesiune de 90 de min pentru fiecare modul – in care vom trece prin proces de “supervizare”, respectiv de invatare pe competentele de coaching si aplicarea la clasa! Sesiunile LIVE sunt obligatorii ca proces de invatare! Daca nu puteti urmari o sesiune, va adaugati altui grup
 • O sesiune finala online de 1h schimb de bune practici – vizita virtuala a unei scoli din Finlanda si facilitarea unei bune practici din acea scoala.

Echipa programului

Andreea Gatman – trainer

ICF certified Coach , ICF Team Certified Coach, EUNEOS Trainer: Noi medii de învățare, Dezvoltarea Școlii, Curriculum Integrat, Competențe și Strategii de Coaching pentru profesori, Învățarea prin Leadership si Embodiment

Tonya Aurto (administrator școala Vantaa, Finlanda)

Lauri Jantti – artist, suport educatie speciala, facilitator educational

Împreună cu echipa EUNEOS OY Finlanda

Andreea Gatman
Tonia Aurto
Lauri Jantti
Costul cursului

110 euro + tva

pentru  4 profesori din aceeasi scoala sau grup de profesori inscrisi impreuna, al 5 lea nu va plati. Incurajam participarea in grupuri de invatare si care sa sporeasca impactul asupra culturii organizationale (*directie europeana privind formarea cadrelor didactice)

Ai un grant ERASMUS?

Daca ai un GRANT Erasmus si Agentia Nationala considera aceasta cheltuiala eligibila, ia legatura cu noi si poti urma acest curs ca un pre modul pentru unul din cursurile EUNEOS din Finlanda (cursul: “Stragegii de coaching pentru scoli” – predarea in echipa, sau strategii pentru clasa)

Învățarea în program alături de prima grupa (sept-octombrie 2020)

%d blogeri au apreciat: